Blog

In het begin van het schooljaar is het juist zo belangrijk aandacht te hebben voor de groepsvorming. Zet hierop in tijdens de Week tegen Pesten en ga samen aan de slag met de groepsdynamiek. 

De bronzen weken breken aan. Een tijd waar het in groepen extra roerig kan zijn en het belangrijk is om de dynamiek in de groep te begeleiden. Benieuwd hoe je dat doet?

Op 19 april is Het Kenniscentrum Omgaan met Pesten in actie gekomen voor de Dag tegen Pesten. Ben jij benieuwd hoe we hier onze bijdrage aan hebben geleverd?

van gepest naar sta sterk trainer

Pesten brengt blijvende schade met zich mee, dat weet Cheryl helaas ook. Ze is van jongs af aan lange tijd gepest, maar heeft deze nare ervaring omgezet tot iets positiefs: ze schreef een boek en volgde de opleiding tot Sta Sterk trainer.

Onderscheiden

Hoe kun jij je onderscheiden ten opzichte van andere professionals die werken met kinderen en jongeren? Welke hulp kun jij bieden en wat maakt jou een unieke trainer? In deze blog nemen we je mee hoe de opleiding tot Sta Sterk trainer jou klaarstoomt tot dé nieuwe verschilmaker. 

Kom jij ook in actie op de Landelijke Dag tegen Pesten op 19 april? Investeer in de positieve omgang van kinderen en jongeren met elkaar.

Als aanspreekpunt zichtbaar zijn op school is zeer belangrijk, zodat leerlingen weten waar ze pestgedrag kunnen melden en zodat er op tijd ingegrepen wordt. Hoe zichtbaar ben jij?