Landelijk team Sta Sterk trainers
Ontdek meer over onze trainers en verschilmakers Omgaan met Pesten
Landelijk team van Sta Sterk trainers
Na de opleiding tot Sta Sterk trainer mag je je Gediplomeerd Trainer Omgaan met Pesten noemen en kun je je aansluiten bij ons landelijke team van Sta Sterk trainers.
Het landelijk team Sta Sterk trainers zet zich in voor het voorkomen, tijdig signaleren en aanpakken van pesten en beperkt op deze manier de schadelijke gevolgen die hieruit kunnen ontstaan.
Ze verzorgen door heel Nederland en België:
Wij leiden je op tot Sta Sterk trainer, waarbij ervaringsgericht leren centraal staat tijdens onze 7 opleidingsdagen, het werken in de online leeromgeving en de toepassing in de beroepspraktijk.
"Ik heb voor de opleiding tot trainer en diverse specialisaties gekozen om meer inzicht krijgen in de verschillende aanpakken om kinderen te laten ervaren dat ze Sterk kunnen staan. Ik wilde zelf sterker staan om nu echt voor mezelf te kiezen en mijn eigen praktijk te starten, zodat ik op verschillende scholen en daarbuiten trainingen kan gaan geven."
Daphne
Leerkracht en Gedragsspecialist
"Ik begeleid al veel situaties op school waar pesten een rol in speelt. Dit doe ik vaak vanuit mijn gevoel. Mirelle gaf mij de bevestiging dat ik dit eigenlijk al heel goed doe. Door het oefenen met verschillende gesprekstechnieken en interventies als het bemiddelingsgesprek, heb ik nu nog meer handige vragen, zinnen en mogelijke reacties die ik kan geven in mijn ‘rugzak’. Ik weet zeker dat ik deze gesprekken nu nog beter kan laten verlopen en me hierbij ook zelfverzekerder voel."
Mireille
Leerkracht en Anti - Pestcoördinator
Maak kennis met Sta Sterk methodiek
Het landelijke team van Sta Sterk trainers werkt met onze Sta Sterk methodiek. In deze methodiek richten we ons op:
Al meer dan 30 jaar leren we kinderen en jongeren met deze methode hoe ze op een respectvolle manier voor zichzelf en anderen kunnen opkomen. Sta Sterk trainers werken daarnaast actief samen met ouders, professionals en vrijwilligers in het onderwijs, de kinderopvang, (sport)verenigingen en andere omgevingen zoals het jeugd- en jongerenwerk om een positieve groepsdynamiek te bevorderen.
Jouw persoonlijke leerroute
Alle trainers heten na hun opleiding "trainers omgaan met pesten"
Afhankelijk van verschillende licenties en jouw persoonlijke opleidingsroute kun je meer type trainingen geven.
Succesverhalen
Wil jij je laten inspireren door deze vier verschilmakers uit ons landelijk team?
Ontdek hoe zij het verschil maken als Sta Sterk trainer en voor wie.
“Van een verlegen jongetje is hij uitgegroeid tot een krachtige jongen die zoiets vol trots durfde te vertellen.”
“Op een dag kwam hij naar me toe, glunderend van oor tot oor. Het was gelukt!”
“Na de start in de brugklas zag ik haar weer. Ze had haar fragiele zelf achter zich gelaten.”
“Ouders denken soms verschillend over oplossingen. Zo adviseerde een vader om van zich af te slaan, maar de moeder was het daar niet mee eens.”
Keurmerk Gediplomeerd Trainer Omgaan met Pesten
Na het afronden van de opleiding tot Sta Sterk trainer ontvang je, samen met je diploma, je licentie en het keurmerk stempel als je ervoor kiest om je aan te sluiten bij ons landelijke team van trainers.
Je kunt dan ook gebruikmaken van de ondersteuning vanuit het Steunpunt voor trainers Omgaan met Pesten.
Dit keurmerk toont jouw expertise in het signaleren, voorkomen en aanpakken van pesten. Als gediplomeerd trainer ben je bovendien gespecialiseerd in het versterken van weerbaarheid en sociale veiligheid, zowel preventief als curatief, individueel en in groepen.
Het Kenniscentrum Omgaan met Pesten waarborgt de kwaliteit en deskundigheid van de Sta Sterk trainers door middel van onder andere intervisie in een regioteam. Elk kalenderjaar wordt er een licentiecontrole uitgevoerd.
Samen sterk met het Steunpunt voor Trainers Omgaan met Pesten
Het Steunpunt verbindt en ondersteunt Sta Sterk trainers na hun opleiding, zowel op landelijk als regionaal niveau.
Trainers ontmoeten elkaar tijdens landelijke dagen en in regionale teams. Deze ontmoetingen zijn van grote waarde, omdat trainers ervaringen delen, herkenning vinden in elkaars verhalen en volop inspiratie opdoen.
In de regioteams draait het om de uitwisseling van ervaring en kennis, en om intervisie. Sta Sterk trainers bespreken actief vraagstukken en ideeën om de kwaliteit van hun werk te waarborgen, hun deskundigheid te vergroten en zich voortdurend te ontwikkelen.
Door de regionale samenwerking kunnen Sta Sterk trainers gemakkelijker contact met elkaar opnemen over bijvoorbeeld casuïstiek. Ze verwijzen hulpvragen naar elkaar door, delen opdrachten en organiseren samen activiteiten.
Het werk in regioteams zorgt voor korte lijntjes, waardoor de betrokkenheid bij onze organisatie groeit. Trainers blijven up-to-date met de laatste ontwikkelingen en brengen waardevolle inzichten terug naar de organisatie, gericht op hun behoeften, praktische ondersteuning en nieuwe ideeën. Dit helpt ons om zowel de Sta Sterk methodiek als onze organisatie continu te verbeteren en te professionaliseren.
Deze verbinding tussen Sta Sterk trainers is van onschatbare waarde.
Bij het Kenniscentrum gaan we ervan uit dat alle Sta Sterk trainers werken aan hetzelfde doel. Samen creëren we een grotere impact en maken we ons sterk voor sociale veiligheid en weerbaarheid en strijden we tegen pesten.