Blog

blog-antipestcoordinator-header

Waarom elke school een goed opgeleide Anti-pestcoördinator nodig heeft

“Wat draagt bij aan een sociaal veilige leeromgeving?” Die vraag stond centraal in een recent verkennend onderzoek van de Inspectie van het Onderwijs. Aanleiding was een zorgwekkende stijging in het aantal meldingen over sociaal onveilige situaties op school. Uit het onderzoek blijkt dat beleid alleen niet voldoende is om sociale veiligheid te waarborgen. Het gesprek…

Week tegen pesten 2025

Maak je klaar voor de Week tegen Pesten 2025 – Gratis lespakket “Kijk ’s door een andere bril!”

Van 22 t/m 26 september vindt de Week tegen Peten plaats. Het thema van dit jaar is schoolverbondenheid. Met ons nieuwe lespakket “Kijk ’s door een andere bril en zie: je klas is een team” werk je aan verbondenheid, sociale veiligheid, empathie en positief omgaan met jezelf en anderen. Vraag ‘m nu gratis aan!

Sta Sterk trainer Lineke

“Zoveel impact heeft zelfs al een verkorte Sta Sterk training,” vertelt kindercoach en Sta Sterk trainer Lineke Kerckhoffs-Willems

In deze blog stellen we je graag voor aan een van onze nieuwe Verschilmakers: Lineke Kerckhoffs-Willems. Vanuit haar eigen praktijk ondersteunt zij hooggevoelige kinderen. Onlangs rondde zij de opleiding tot Sta Sterk trainer af en mag zij de Sta Sterk methodiek inzetten in haar werk. Ze zag de impact ervan direct terug in haar eigen praktijk.

workshop flink bordspel charlotte en mirelle

Nieuwe interactieve workshop: Speel jouw doelgroep STERK met het Flink bordspel

Wil jij kinderen helpen hun zelfvertrouwen te vergroten en sterker in hun schoenen te staan? En doe je dat graag op een speelse, positieve en interactieve manier? Doe dan mee met onze nieuwe workshop ‘Speel jouw doelgroep STERK met het Flink bordspel’ op 11 juni.

slim subsidie aanvragen voor sociale veiligheid en weerbaarheid

Nieuwe SLIM-subsidieregeling: versterk sociaal-emotionele veiligheid en weerbaarheid met subsidie!

Wist je dat organisaties via de vernieuwde SLIM-regeling tot wel 60% subsidie kunnen ontvangen voor het ontwikkelen van maatwerk trainingen en incompany trajecten over pesten, sociale weerbaarheid en sociale veiligheid?

blog bronzen weken

Samen Sterk: De Belangrijke ‘Bronzen Weken’ na de Meivakantie

Na de meivakantie breken de Bronzen Weken aan – een tijd waarin het in groepen extra roerig kan zijn en waarin het begeleiden van de groepsdynamiek extra aandacht vraagt. In deze blog delen we graag onze kennis, tips én een passend lespakket dat je kunt aanvragen voor deze periode.

blog lespakket dag tegen pesten 2025

Nieuw lespakket voor de Dag tegen Pesten: ‘Denk FF na! Weet jij nog hoe dat gaat?’

Speciaal voor de Dag tegen Pesten op 19 april lanceren wij nu een nieuw lespakket: ‘Denk FF Na! Weet jij nog hoe dat gaat?’ Je kunt het gratis aanvragen en inzetten op de Dag tegen Pesten, of daarna in de Bronzen Weken.

jaarverslag 2024 Kenniscentrum Omgaan met Pesten

Ontdek hoe wij voor bijna 6000 kinderen en jongeren het verschil maakten in 2024!

Met het Kenniscentrum Omgaan met Pesten dragen we al twee decennia bij aan het vergroten van sociale veiligheid en weerbaarheid. In deze blog nemen we je mee in onze impact in 2024 en hoe we samen verschil maken.

blog overgang basisschool naar middelbare school

Met een Stevige Stap naar de brugklas: zo bereid je kinderen voor op deze grote verandering

De overgang van de basisschool naar de middelbare school is een spannende periode voor ieder kind. Voor veel kinderen is dit een moment waar ze vol enthousiasme naar uitkijken, terwijl anderen het als een enorme uitdaging zien. In deze blog staan wij daarbij stil en lichten wij toe hoe onze trainers met de Brugklastraining Stevige Stap achtstegroepers een steuntje in de rug bieden bij deze spannende stap.

Week van de Lentekriebels - sociale veiligheid

Hoe besteed je respectvol aandacht aan relationele en seksuele vorming? – Week van de Lentekriebels

Van 31 maart tot en met 4 april 2025 vindt de Week van de Lentekriebels plaats. Tijdens deze nationale projectweek besteden scholen in het speciaal en basisonderwijs extra aandacht aan relationele en seksuele vorming. Maar hoe zorg je ervoor dat je deze thema’s veilig en respectvol bespreekbaar maakt in jouw klas?