Opleiding Sta Sterk trainer - Trainer Omgaan met Pesten

De basisopleiding leidt deelnemers op tot gecertificeerd Sta Sterk trainer - trainer Omgaan met Pesten. Hiermee kun je kinderen leren beter voor zichzelf op te komen. Bij onze intensieve basisopleiding staat ervaringsgericht leren centraal. We leren je hoe je het verschil kunt maken in (onderwijs)organisaties of in je eigen praktijk. Hét verschil voor een kind, een mens, een leven.

“Wat men moet leren doen, leert men door het te doen” Aristoteles

 

Deze opleiding is interessant voor mensen uit het onderwijs, de kinderopvang en de jeugdhulpverlening. Ook zelfstandigen met een eigen praktijk die meer willen betekenen voor kinderen en ouders op gebied van weerbaarheid en pesten zijn welkom.

Wij leiden je op tot Sta Sterk trainer waarbij ervaringsgericht leren centraal staat tijdens onze 6 opleidingsdagen, het werken in de online leeromgeving en de beroepspraktijk.

 Aanmelden GRATIS oriëntatieworkshop

 

Accreditaties

 

Je leert werken met de 5 aandachtsgebieden, de basis van de Sta Sterk training:

 1. Assertiviteit
 2. Lichaamstaal
 3. Emotiegerichte coping
 4. Sociale informatieverwerking
 5. Sociale vaardigheden
sta sterk training logo pesten

Na de basisopleiding:

 • geef jij een volwaardige Sta Sterk training van 10 lessen en 2 ouderavonden
 • bied je preventieve Sta Sterk workshops aan
 • train jij kinderen van 8-12 jaar, individueel of in groepsverband, preventief of curatief, die last hebben van onzekerheid, sociale faalangst en pesten
 • kun jij de training op maat toepassen met behulp van het uitgebreide pakket dat bestaat uit o.a. een draaiboek, werkboek, trainersmaterialen en animaties om deze kinderen weerbaar te maken
 • weet jij hoe je kinderen kunt begeleiden en daarbij oog hebt voor de betrokkenen om hen heen, zoals ouders en andere professionals
 • Bonus: Feel Fine Online workshop voor 8 - 15 jaar zodat je kinderen & jongeren ook weerbaar kunt maken in de digitale wereld

  Aanmelden oriëntatieworkshop


Vraag voor meer informatie een uitgebreid pakket aan (Let op, het informatiepakket kan in de spam belanden)
Mocht je via onderstaande knop geen informatie ontvangen, dan kun je de informatie ook aanvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Informatiepakket aanvragen

 

dagopleiding voorjaar 2023

Opleidingsdagen: 9 mei, 6 & 27 juni,
                                12 september en 3 oktober

Toetsdag: 31 oktober 2023
BONUS Feel Fine Online specialisatie & diploma-uitreiking:
zaterdag 12 december 2023**

 

Aanmelden

weekendopleiding winter 2023/2024

Opleidingsweekend 1: 4 & 5 november 2023
Opleidingsweekend 2: 13 & 14 januari 2024
Opleidingsdag 5: 2 maart 2024

1 zaterdag toetsdag: 6 april 2024
BONUS Feel Fine Online specialisatie & diploma-uitreiking:
zaterdag 25 mei 2024

 

Aanmelden

** In dit weekend kun je direct verder met de specialisatie jongeren. Tip: heb je hier interesse in, kies dan voor pakketkorting


Wil jij meer weten over de opleiding sta sterk Trainer?

Lees dan snel verder of klik direct door naar specifieke informatie

 

 

Wat en hoe leer je tijdens de basisopleiding?

In de opleiding staat ervaringsgericht leren centraal. Tijdens de live dagen oefenen we veel met onderdelen uit de Sta Sterk training. Dit doen we met rollenspellen, opdrachten, oefeningen en spellen. Daarnaast krijg je in de online leeromgeving verdieping in theorie en achtergronden van de problematiek rondom pesten en weerbaarheid. Ook loop je stage, doe je opdrachten en werk je aan een persoonlijk ontwikkelingsplan. Naast persoonlijke begeleiding van een docent, werk je ook samen met een maatje.

Train de trainer oefenen Sta Sterk trainer klein

Een greep uit de onderwerpen die in de opleiding aan bod komen:

 • Het verschil tussen sub-assertief, assertief en agressief reageren, onze stoplicht metafoor.
 • Sta Sterk punten en vaardigheden zoals eigen mening geven, nee zeggen, zeggen waar je last van hebt, meedoen, omgaan met buitensluiten, hulp vragen en hulp bieden.
 • Pestproblematiek, groepsdynamiek, zelfvertrouwen, helpende gedachten, ontspanning, supporters, ouderavonden.

 opleiding trainer omgaan met pesten klassikaal

 

Voor wie is deze opleiding?

Pedagogisch professionals die meer willen betekenen voor kinderen en ouders op het gebied van weerbaarheid en pesten. Zij werken als zelfstandigen of in dienst van organisaties.

De opleiding tot Sta Sterk trainer - trainer Omgaan met Pesten is interessant voor professionals:

  • Uit het onderwijs

"Als leerkracht en vertrouwenspersoon was ik al dagelijks bezig om de kinderen veiligheid en stabiliteit mee te geven. De opleiding Trainer Omgaan met Pesten kwam voor mij als een logisch gevolg op alles wat er op mijn pad is gekomen."

Ingeborg (leerkracht basisonderwijs)

  • In de jeugdhulpverlening

"In ons team hadden we een eigen weerbaarheidsprogramma. Toch merkte ik dat we te weinig betekenden voor kinderen die tegen pesten aanliepen. Zij hebben een gerichte en stapsgewijze aanpak nodig om de weerbaarheid te vergroten en opgelopen schade te overwinnen. De opname van de Sta Sterk training in ons aanbod is een waardevolle aanvulling."

Martijn (Jeugd en welzijnswerk)

  • Die werken als zelfstandige in een eigen praktijk (zoals therapeuten, trainers, kindercoaches)

“Er werd naar mijn idee een ideale mix gegeven van werkvormen binnen het programma, waardoor het erg makkelijk was de lange dagen vol enthousiasme en energie te doorlopen. De opleidingsmap is zo compleet!! Het geeft zoveel houvast dat het mij veel zelfvertrouwen geeft.” 

Ilse (zelfstandig trainer & coach)

“Mijn opleiding tot trainer Omgaan met Pesten is de start geweest van het uitkomen van mijn droom: het opzetten van een eigen praktijk.”

Patricia (zelfstandig kindercoach)

  • Die al antipestcoördinator zijn

Ook steeds meer anti-pestcoördinatoren kiezen ervoor zich aanvullend te scholen en specialiseren in interventies. Naast een coördinerende functie en het vervullen van de rol van aanspreekpunt, kunnen zij dan ook gericht methodieken inzetten ter preventie of juist het aanpakken van pesten op school. Hierbij kun je denken aan interventies voor een specifieke groep of individuele leerlingen en ouders.

“Tijdens de opleiding vielen alle stukjes voor mij op hun plek in de volwaardige Sta Sterk training. Met een duidelijke opbouw kan ik nu in logische stappen werken aan gedragsverandering. Ik heb na de basisopleiding gekozen voor het volgen van specialisaties en vervolgopleidingen. Daardoor kan ik nu ook intensieve trainingen geven aan professionals en anti-pestprogramma’s op school."

Marloes (antipestcoördinator, leerkracht en vervangend directeur basisonderwijs)

  • Die werkzaam zijn in de kinderopvang op BSO-locaties

Steeds meer kinderopvangorganisaties kiezen ervoor pedagogisch coaches en pedagogisch medewerkers te scholen, waardoor zij als specialist binnen de organisatie kunnen fungeren en of interventies in de vorm van plusactiviteiten kunnen bieden. 

 “Pesterijen op school gingen bij ons door op de buitenschoolse opvang. Met de Sta Sterk training kan ik samen met de PM'er voor kinderen het verschil maken, waardoor zij zich weer veilig voelen in de groep op de BSO"

Joyce (pedagogisch coach kinderopvang BSO-locaties)

 

 Aanmelden oriëntatieworkshop

 

Niveau en toelating

 • HBO werk- en denkniveau
 • Ervaring in opleiden, trainen, geven van therapie en/of hulpverlening
 • Communicatief zeer vaardig.

Toelating tot de opleiding wordt pas definitief na het intakegesprek. Tijdens het intakegesprek bekijken we samen met jou of je aan de toelatingseisen voldoet of dat er eventueel nog aanvullende eisen gesteld worden. Twijfel je of je aan de eisen voldoet en wil je graag deelnemen? Neem dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.met ons op. Wij denken graag in mogelijkheden!


Betrokken docenten: Mirelle Valentijn en Inge Coolen

De docenten van de basisopleiding zijn beiden trotse verspreiders van de Sta Sterk Methodiek, ontstaan vanuit het werk van Dieta Uyterlinde. Zij zijn betrokken bij het verder ontwikkelen van de methode en het trainersmateriaal. Ook vervullen zij een actieve rol binnen het steunpunt voor trainers en zijn nauw betrokken bij het stichtingsbestuur. Daarnaast hebben ze allebei ruime ervaring in het werken met de Sta Sterk methodiek vanuit hun eigen praktijk en geven zij al ruim 20 jaar les aan volwassenen. Deze ervaringen zetten zij vol enthousiasme in tijdens de opleiding.

mirelle

Mirelle Valentijn

Omgangskundige, docent, trainer, coach
Oprichter Kenniscentrum Omgaan Met Pesten
inge

Inge Coolen

Psycholoog, docent, trainer, kindercoach
Docent Kenniscentrum Omgaan met Pesten

 

Wat zeggen deelnemers over de docenten?

“Mirelle liet de ‘stof’ voor mij leven. Haar enthousiasme is zó aanstekelijk, ze heeft ongelofelijk veel kennis die ze met hart en ziel overdraagt. Ze leidt je op en laat je los wanneer je zover bent, maar je kan altijd op haar terugvallen. Ze is een bijzonder mens en het hart van onze mooie Stichting Omgaan met Pesten.”
Inge E. (zelfstandig kindercoach)

“Mirelle is een erg fijne, liefdevolle en enthousiaste docent! Ongelofelijk knap hoeveel ze weet van het onderwerp pesten en de stichting/opleiding. Ga zo door!”
Mijke (antipestcoördinator, gedragsspecialist en leerkracht basisonderwijs)

“Inge is een heerlijke aanvulling op Mirelle. Zorgt voor veilige, fijne sfeer. Leuke persoonlijke en concrete voorbeelden vanuit haar eigen praktijk en ervaring. Fijne feedbackgever tijdens rollenspelen, gaf me daarin gevoel van vertrouwen en rust.”
Manon (pedagogisch medewerker kinderopvang)

“Inge staat heel duidelijk ver boven de stof; fijn om haar expertise te kunnen delen.”
Mireille (antipestcoördinator voortgezet onderwijs)

 

Investering en wat krijg je hiervoor?

 

 Basisopleiding Sta Sterk trainer € 2295,- 
(organisatie-tarief: € 2795,-)

De investering is inclusief:

 • Gebruik van trainingslocatie, inclusief koffie, thee, en versnaperingen (lunch zelf verzorgen)
 • Online leeromgeving met studiematerialen en webinars
 • Begeleiding van betrokken docenten
 • Handboek Omgaan met Pesten, inclusief draaiboek training
 • De Sta Sterk map (werkboek voor kinderen)
 • Begeleiding persoonlijk ontwikkelingsplan, stage en opdrachten van een vaste docent
 • Kennistoets & proeve van bekwaamheid
 • Startpakket voor beginnend trainers

 

online Q en A opleiding Sta Sterk trainer klein

 

Specialisaties en vervolgopleidingen: persoonlijke opleidingsroute

Een persoonlijke opleidingsroute met keuzemogelijkheden

De basisopleiding kan aangevuld worden met specialisaties en verschillende vervolgopleidingen.

 

 

Je leest hier meer over in de opleidingsgids

Je kunt je eigen opleidingsroute samenstellen:

Pakketaanbiedingen

Totaalpakket

Basisopleiding Trainer Omgaan met Pesten
+ 3 specialisaties (jonge kind, jongeren en Stevige Stap)
+ Vervolgopleiding: Sta Sterk op School Trainer

Losse prijs:
€ 4390,-

(organisatie tarief € 4890,-)

PAKKET aanbieding: € 3990,-*

= € 400,- KORTING 

* Organisatie tarief: € 4490,-

Specialisatiepakket

Basisopleiding Trainer Omgaan met Pesten
+ 3 specialisaties (jonge kind, jongeren en Stevige Stap)

Losse prijs:
€ 3295,-

(organisatie tarief € 3795,-)

PAKKET aanbieding: € 3095,-*

= € 200,- KORTING

* Organisatie tarief: € 3595,-


opleidingsdata en locatie

In de agenda en de opleidingsgids kun je meer informatie vinden over de specialisaties en vervolgopleidingen en de data waarop deze plaatsvinden

De trainersopleidingen van Kenniscentrum Omgaan met Pesten vinden plaats bij het Kenniscentrum Omgaan met Pesten in de bibliotheek van de Broedplaats in Vinkeveen. Adres: Herenweg 63, 3645 DG Vinkeveen.

 

orientatie workshop en Informatiebijeenkomst

Natuurlijk mag jij je direct inschrijven voor de opleiding. Wil je eerst een complete indruk van de opzet, inhoud, studiebelasting, stage en kosten voor de opleiding en het samenstellen van jouw persoonlijke opleidingsroute? Vraag dan de opleidingsgids aan of meld je aan voor de open dag en of oriëntatie workshop Sta Sterk methodiek via 06-36051642 of mail naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
(Let op: de opleidingsgids kan in de spam belanden)

 Aanmelden oriëntatieworkshop

Opleiding Sta Sterk trainer Kenniscentrum omgaan met Pesten open dag klein

 

 

Licentie en aansluiten bij steunpunt voor trainers

SP OMP logo Oranje achtergrond
Keurmerk Gediplomeerd Trainer OMP

Na afronding van de basisopleiding ontvang je een licentie van Kenniscentrum Omgaan met Pesten als je je aansluit bij het landelijk team verschilmakers als trainer. Een licentie wordt verstrekt wanneer je het diploma hebt ontvangen. 

Met jouw licentie mag jij het keurmerk gediplomeerd Trainer Omgaan met Pesten voeren. Het kenniscentrum waarborgt de kwaliteit en deskundigheid van trainers en beschermt de naam Omgaan met Pesten. Het kenniscentrum voert een licentiecontrole uit. Licenties blijven behouden door aan minimaal vier condities te voldoen binnen twee jaar.

 

Gediplomeerde trainers kunnen zich aansluiten bij het Steunpunt voor Trainers Omgaan met Pesten. De bij het kenniscentrum aangesloten trainers versterken elkaar door middel van verdere professionalisering, onderlinge ondersteuning, samenwerking en het (door)ontwikkelen van de trainingen en nieuwe materialen. Wanneer je bent aangesloten bij het steunpunt kun je gebruik maken van de diensten van het steunpunt o.a.:

   • een persoonlijke pagina op de website van OmgaanmetPesten.nl
   • onder de aandacht brengen van je aanbod op de website van de Omgaan met Pesten (agenda en nieuws)
   • 1 trainersdag per jaar (live)
   • 3 bijeenkomsten met het regioteam (live/online)
   • toegang tot intranet voor materialen
   • toegang tot de webwinkel
   • gratis materiaal (o.a. lespakket) voor bijvoorbeeld de Week tegen Pesten
   • besloten trainersgroep via Facebook
   • ondersteuning bij problemen
   • doorontwikkelingen van de Sta Sterk methodiek en trainingen
   • contact, intervisie en advies van trainers binnen de regio en het landelijk team

Opleidingsgids aanvragen

Onze ambitie

Onze wens is dat alle kinderen en jongeren in Nederland terecht kunnen bij een trainer omgaan met pesten, zodat ze veilig opgroeien tot volwassenen die sterk in het leven staan. Door veel trainers op te leiden kunnen wij pesten voorkomen en aanpakken. 

Hiervoor hebben we jou nodig, de volgende verschilmaker!

 Opleiding Sta Sterk trainer Kenniscentrum Omgaan met Pesten gecertificeerd klein

Direct aanmelden opleiding


 Behaal je SKJ punten voor jouw herregistratie door de opleiding tot Sta Sterk trainer bij ons te volgen:

Accreditatienummer: SKJ209275 Geaccrediteerde punten Totaal: 100.80