Week Tegen Pesten was groot succes!

 

Lees hieronder waarom de Week Tegen Pesten zo'n groot succes was!

Voor de ‘Week tegen Pesten’ zijn vanuit Kenniscentrum Omgaan met Pesten in het hele land een week lang extra activiteiten ingezet om het onderwerp ‘omgaan met pesten’ onder de aandacht te brengen.
Onze trainers zijn door het hele land met kinderen en jongeren en een groep professionals aan de slag gegaan, op scholen en in buitenschoolse trainingen. In dit artikel een terugblik op de zeer succesvolle ‘Week tegen Pesten’ 2023. Ook hebben we met diverse samenwerkingspartners onze krachten gebundeld en zijn we in diverse media verschenen. Hier lees je alles over de samenwerkingen en de media.

Door het hele land!

Ons professionele team van ruim 50 Trainers Omgaan met Pesten heeft door het hele land diverse activiteiten verzorgd. Bijvoorbeeld de weekopening met de lokale wethouder in Maastricht tot workshops op middelbare scholen, trainingen op basisscholen, activiteiten bij een speeltuinvereniging en diverse buitenschoolse trainingen. Hieronder een greep uit de activiteiten:

Mireille Paulissen opening RTVM 2


In Maastricht opende onze trainer Mireille Paulissen met de wethouder de ‘Week tegen Pesten’ op een lokale basisschool. Aansluitend was er een workshop voor leerlingen. RTVMaastricht maakte er een mooie reportage van. Bekijk deze hier
(bron foto: RTV Maastricht)Kentalis workshops 280x280

Maandag 25 en dinsdag 26 september hebben onze trainers Danielle Fischer en Miriam Verburg-van der Wal een 5 tal workshops gegeven op het Kentalis College in Utrecht. Ze zijn aan de slag gegaan met het thema ‘Goed voor elkaar’ met onderwerpen als cyberpesten, hoe ga je om met sociale media en hoe blijf je staande in de online wereld van deze tijd.
Danielle en Miriam werden enthousiast ontvangen, de leerlingen hebben hard gewerkt. Hiermee hebben deze leerlingen zich meer bewust kunnen maken dat zij samen het verschil kunnen maken. 

Danielle en Miriam hebben genoten van de fijne interactie met de leerlingen en docenten. Met dank aan Petra de Man (directeur) en Chamilah Iperen (anti pestcoördinator) voor het vertrouwen, de gastvrijheid en het enthousiasme. Danielle en Miriam komen graag nog eens terug!
 


Marielle Hage WTPIn de gemeente Waalwijk zijn diverse trainers op initiatief van trainer Marloes van Tetering aan de slag op verschillende scholen om te werken aan de sociale veiligheid. Zo startte trainer Marielle Hage de training “omgaan met elkaar” met een groep 5-6. 

Esther vd Tak Var 1


In het Utrechtse Leidsche Rijn werkt trainer Esther vd Tak als pedagogisch medewerker samen met de ‘Speeltuinbende’: een groep kinderen tussen 6 en 12 jaar die heeft meegedacht over het extra activiteitenaanbod in de ‘Week tegen Pesten’. Lees hierover ook ons eerder verschenen nieuwsberichtBrenda Gilde opleidingen 300x225
Onze trainer Brenda Vinck mocht een groep professionals van de Dichterbij BBL bij de Gilde opleiding in Venray themabijeenkomst ‘Samen werken aan sociale veiligheid’ geven. Ze hebben met elkaar gekeken naar plagen, pesten en sociale veiligheid. Wat hebben deze woorden met elkaar te maken maar vooral, hoe kun je dit naar je eigen werk/praktijk vertalen. 

Dichterbij is een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. De ene deelnemer werkt met cliënten met een ernstige verstandelijke beperking, een andere deelnemer met cliënten met een matig verstandelijke beperking en weer een ander met cliënten met een licht verstandelijke beperking. Het zijn mooie, waardevolle en zinvolle bijeenkomsten geweest. Ogen werden geopend, verhalen gedeeld, bewustzijn werd gecreëerd en nieuwsgierigheid naar meer verdieping is uitgesproken. Een mooi begin van dit schooljaar.

Mirelle en Lianne op school 225x300

In het zuiden van ons land heeft trainer Mireille Paulissen in het tweede deel van de week samen met ervaringsdeskundige Lianne Laumen een workshop verzorgd op de Bernard Lievegoedschool.

Lianne heeft haar ervaringsverhaal verteld aan de kinderen van groep 7. Je kon er een speld horen vallen, zo aandachtig hebben ze naar haar verhaal geluisterd. Haar boodschap aan de kinderen was; PRAAT erover!

 De berichten van onze samenwerkingen en de media lees je hier! Neem ook hier een kijkje!

 

Ook Sta Sterk trainer worden?

Wil jij ook deel jij ook deel uitmaken van het landelijk trainers team en je samen met ons sterk maken voor ondersteuning bij sociale veiligheid en weerbaarheid? Kijk hier voor meer informatie.