Opleidingen

De Basisopleiding Trainer Omgaan met Pesten leidt deelnemers op tot gecertificeerd Sta Sterk trainer. Hiermee kun je kinderen leren beter voor zichzelf op te komen. Bij onze intensieve basisopleiding staat ervaringsgericht leren centraal. We leren je hoe je het verschil kunt maken in (onderwijs)organisaties of in je eigen praktijk. Hét verschil voor een kind, een mens, een leven.

“Wat men moet leren doen, leert men door het te doen” Aristoteles

De opleiding leidt professionals uit het onderwijs op tot anti-pestcoördinator. Je volgt een tweedaagse met daarnaast een terugkombijeenkomst.
Tijdens de eerste twee dagen van de opleiding maak je de vertaalslag naar jouw eigen onderwijspraktijk.Je neemt kennis, inspiratie en een plan van aanpak mee terug naar jouw school.Hiermee zet je belangrijke stappen om pesten op jouw school te voorkomen en beter aan te pakken. Jij hebt na de tweedaagse de handvatten om de sociale veiligheid op school te vergroten en te borgen in jouw organisatie en gaat er zelf mee aan de slag in de praktijk.
Tijdens de terugkombijeenkomst reflecteren we op de genomen stappen uit het plan van aanpak en staat het implementatieproces centraal. Je rondt af met een certificaat.

We leren je hoe je het verschil kunt maken in jouw onderwijsorganisatie. Hét verschil voor een kind, een klas, je team

"Leren is een sociaal proces. Leren is groei. Leren is niet een voorbereiding op het leven, maar het leven zelf."
John Dewey – Amerikaans filosoof 

NIEUW! Sociale veiligheid in de kinderopvang

Intensieve tweedaagse cursus met een online follow up ontmoeting, waarbij je kennis, vaardigheden en handvatten aangereikt krijgt en oefent, zodat je daar direct zelf mee aan de slag kunt op jouw locatie. Je maakt direct zelf de vertaalslag naar je eigen kinderopvangorganisatie.

Eerst volgende cursusdagen:  11 februari & 18 maart 2022

Online terugkomochtend: 8 april 2022

 Direct aanmelden