Agenda
(VOL) Opleiding anti-pestcoordinator – coordinator sociale veiligheid najaar 2024
Datum: 17-10-2024
Aanvullende datums:
18-10-24
21-11-24
Tijd: 9.30 – 17.30
Locatie: Herenweg 63
3645 DG Vinkeveen
Investering: Opleiding anti-pestcoördinator € 1495,-
Certificering: De opleiding sluit je af met een certificaat.
In deze driedaagse opleiding tot Anti-pestcoördinator – coördinator Sociale Veiligheid krijg je kennis en vaardigheden aangereikt, zodat je pesten op jouw school kunt voorkomen en beter kunt aanpakken.
______________________________
het verschil maken is nodig
Uit de Veiligheidsmonitor 2021-2022, die is afgenomen in het onderwijs, blijkt dat er een toename is van leerlingen die aangeven last te hebben van pesten. Ze krijgen zowel te maken met mondeling en fysiek pesten als online pestgedrag. Gevolgen van pestgedrag zijn ernstig en daarom is het zo belangrijk om op tijd in te grijpen. In de opleiding tot anti-pestcoördinator krijg je handvatten om de sociale veiligheid op school te vergroten en te borgen in jouw organisatie.
Wat kun je na de opleiding
Na de opleiding zet je de kennis om in een plan van aanpak waarmee je direct aan de slag kunt. Dit veiligheidsbeleid coördineer je actief en doeltreffend. Je maakt van preventie een speerpunt en versterkt de sociale veiligheid op school. Daarnaast kun je collega’s adviseren en ouders en leerlingen ondersteunen bij pestproblematiek.
Voor wie
De opleiding is bedoeld voor (startend)
anti-pestcoördinatoren, coördinatoren sociale veiligheid of het aanspreekpunt pesten in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.
Ook teamleiders, vertrouwenspersonen, zorgcoördinatoren, intern begeleiders, leerkrachten en docenten die één of meer taken vervullen rond sociale veiligheid op school gingen jou voor.
Inhoud
In de opleiding leer je werken met de drie speerpunten vanuit de wet sociale veiligheid:
- De rol van aanspreekpunt
- De jaarlijkse verplichte monitoring
- Het actualiseren en zichtbaar maken van sociaal veiligheidsbeleid zowel preventief als curatief.
In deze interactieve opleiding wordt onder andere gewerkt met presentaties, discussies, videofragmenten, casuïstiek, opdrachten en oefeningen.
Docenten
De docenten van deze opleiding zijn Mirelle Valentijn en Marloes van Tetering, met allebei een achtergrond in het onderwijs. Beiden zetten met enthousiasme hun schouders onder het verbeteren van sociale veiligheid en het terugdringen van pesten.
In-company
Wij kunnen ons reguliere opleidingsaanbod ook intern binnen de organisatie organiseren en een op maat gemaakte scholing verzorgen. De opleiding tot anti-pestcoördinator is ook in-company te volgen.
Wat cursisten zeggen
Deel dit blog op Social Media
Zet onze gratis lespakketten in om aan sociale veiligheid te werken en pesten tegen te gaan!
De lespakketten kunnen bijvoorbeeld in het onderwijs, de kinderopvang en op de sportclub worden ingezet door pedagogisch professionals en / of vrijwilligers, die werken met kinderen en jongeren. Ieder lespakket heeft een eigen thema en is ontwikkeld voor de Week tegen Pesten of Dag tegen Pesten. In de lespakketten zijn werkvormen, spelvormen, werkbladen, tips & tools opgenomen die bijdragen aan het voorkomen, tijdig signaleren en aanpakken van pesten. Door inzet van het lespakket versterk je sociale veiligheid in een groep en/ of organisatie.
Ontvang altijd als eerste onze tips en nieuwe lespakketten
"*" geeft vereiste velden aan
Handig om te weten:
Incompany mogelijkheden
Wij kunnen ons reguliere opleidingsaanbod ook intern binnen de organisatie organiseren en een op maat gemaakte scholing verzorgen.
Wij besteden ook aandacht aan borging en stimuleren daarom dat een leidinggevende deelneemt, zodat de scholing kan worden geïntegreerd in bijvoorbeeld teamoverleggen.
Ook onze webinars en andere activiteiten bieden wij incompany aan.
Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?
Neem contact op met Mirelle