Praten met kinderen over (online) pesten met Humberto Tan in RTL Late Night

 Ieder jaar dragen we vanuit de Stichting en het Kenniscentrum Omgaan met Pesten een steentje bij aan de week tegen pesten. In het hele land worden workshops, ouderavonden en studiedagen gegeven.

Mirelle Valentijn, vertelde in de live uitzending bij RTL Late Night over haar eigen ervaringen met pesten en de keuze negatieve ervaringen om te buigen in iets positiefs. Als expert op het gebied van pesten voorkomen en aanpakken ging zij in gesprek met Humberto Tan en de andere gasten aan tafel. Ze stond stil bij tips voor professionals en ouders om in gesprek te komen met hun kind bij het vermoeden van (online) pesten.

Vraag niet: word jij gepest? Het risico dat een kind dichtklapt is groot. Om een kind uit te nodigen te delen wat het meemaakt, denkt en voelt is het belangrijk echt geïnteresseerd de zijn in de belevingswereld en omgang met anderen.

Wil je meer lezen over praten met kinderen over pesten? Lees dan verder in het artikel In gesprek met Mirelle Valentijn 

Humberto Tan noemde enthousiast de campagne Feel Fine Online, die bij aanvang van dit schooljaar is verspreid over Nederland. Relationele agressie is een veel voorkomende vorm van agressie onder meisjes, ook wel bekend onder de naam meidenvenijn, ook in de onlinewereld is dit een groot probleem. Met de campagne ‘Feel Fine Online’ probeert de stichting naast informatie over de risico’s van de onlinewereld, vooral in te zoomen op het bewust maken van jong & oud. Het is belangrijk om je goed te voelen in de online-wereld. Want naast de risico’s die er zijn, biedt de onlinewereld vooral een plek om te delen wie je bent, wat je doet en beleeft met elkaar en om plezier te maken of je vrienden te ontmoeten. 

Vanuit het Kenniscentrum worden trainers opgeleid om individueel of in groepsverband door middel van workshops met het Feel Fine Online programma te werken. De trainers nodigen jong & oud uit om deze omgeving positief te gebruiken. Ga er goed mee om zonder een ander te schaden en gebruik de omgeving juist om anderen een goed gevoel te geven. En maak je een misser? Maak het dan goed! Zorg voor herstel. Schaadt iemand anders jou? Kom voor jezelf op, blijf in je kracht of vraag hulp.