100 portretten maken de impact van pesten zichtbaar

Susan Leurs is vroeger zelf gepest. Zij weet hoe pijnlijk het is en wilde de impact van pesten in beeld brengen als fotograaf. Nog altijd ziet ze kinderen, maar ook jongeren en volwassenen met pesten worstelen. Susan heeft zich op deze manier, samen met alle geportretteerden, ingezet om aandacht te vragen voor het omgaan met elkaar.

Tijdens de opening van de tentoonstelling was ook Hart van Nederland van de partij. Zij spraken met geportretteerden, waaronder Mirelle Valentijn als voorzitter van de stichting en docent aan het Kenniscentrum Omgaan met Pesten over het belang van preventieve projecten.

Voor ons als kenniscentrum maakt deze reportage meer dan duidelijk waarom we doen wat we doen. Professionals opleiden die zich willen specialiseren op het gebied van sociale veiligheid en interventies bij pesten. Juist door anderen op te leiden kunnen we nog meer bijdragen aan het voorkomen, tijdig signaleren en aanpakken van pesten en de schadelijke gevolgen terugdringen en beperken.

De verhalen in de reportage maken duidelijk hoe nodig dat blijft. Onze wens is dat alle kinderen en jongeren in Nederland terecht kunnen bij een trainer omgaan met pesten en dat elke school een goed opgeleide antipestcoördinator heeft. Zodat alle kinderen en jongeren veilig op kunnen groeien tot volwassenen die sterk in het leven staan. Kijk voor meer informatie naar onze opleidingen