Interview 'Pesten raakt kinderen diep' met docent en trainer Marloes

Pesten raakt kinderen diep

Bron: Brabants Dagblad

Dus groeit de vraag naar extra steun en training

‘Je wordt er echt verdrietig van’

Steeds meer ouderen en kinderen zoeken steun tegen pesten. Toch blijft een grote groep ook onder de radar. Vooral het online pesten is een hardnekkig probleem. En zie als kind je daar maar eens tegen te wapenen. Dat is knap lastig. Voor kinderen én ouders. Speciale Sta Sterk-trainingen in Waalwijk moeten daarbij helpen. "Pesten is echt een groot probleem.”

Marloes van Tetering laat er geen twijfel over bestaan. ,,Kijk maar naar de kille cijfers. Zo’n tien procent van een klas wordt gepest. Van de twintig leerlingen hebben dus zo’n twee à drie kinderen hiermee te maken. En daar zitten ook heftige gevallen tussen.”
De Waalwijkse is eigenaar van het bedrijf Marloeszie. Ze houdt zich bezig met allerlei problemen waar kinderen onder gebukt gaan. Van faalangst, gebrek aan zelfvertrouwen tot pestgedrag. Van Tetering adviseert ouders, kinderen en scholen hoe ze hiermee om moeten gaan. Want dat blijkt knap lastig.

Lees het hele artikel op Brabants Dagblad Pesten-raakt-kinderen-diep-dus-groeit-de-vraag-naar-extra-steun-en-training-je-wordt-er-echt-verdrietig-van