“De Sta Sterk-methodiek is een compleet pakket om uit te kunnen putten” Marielle Hage is zelfstandig kindercoach en trainer op scholen

"Toen hun zoon thuis kwam met de boodschap gepest te worden, hadden de ouders een andere visie. Ik kon ze handvatten bieden hun zoon te ondersteunen." Aldus Mariëlle

“De Sta Sterk-methodiek is een compleet pakket om uit te kunnen putten” Marielle Hage is zelfstandig kindercoach en trainer op scholen

Mariëlle Hage droomde ervan om kindercoach te worden en zowel kinderen als jongeren te begeleiden naar meer sociale weerbaarheid. Maar, het opleidingsaanbod voor coaches en trainers is groot. Waar moest ze beginnen? Na een zorgvuldige zoektocht koos zij voor de opleiding tot Sta Sterk Trainer. En die keuze pakte heel goed uit: “Deze opleiding heeft mijn expertstatus enorm verhoogd.’’ 


Voordat Mariëlle aan de opleiding tot Sta Sterk Trainer begon, volgde zij diverse cursussen en trainingen op het gebied van sociale vaardigheden en weerbaarheid. “Dat was vaak veel van hetzelfde’’, begint zij te vertellen. “Ik zocht naar wat meer ‘body’; echt een gedegen opleiding. Zo kwam ik bij opleiding tot Sta Sterk Trainer.’’

Meer dan waard

De opleiding duurt één jaar. Mariëlle koos voor de weekendvariant, waarbij zij verspreid over het jaar een aantal aaneengesloten opleidingsdagen volgde. “Als startende (kinder)coach heb je meer tijd dan geld, dus financieel gezien vond ik het wel een spannende investering’’, vervolgt zij openhartig. “Zou het mij wel brengen wat ik ervan hoopte? Die twijfels verdwenen gelukkig snel; de investering bleek het meer dan waard te zijn. De opleiding heeft mij zelfvertrouwen gegeven in het begeleiden van anderen op het gebied van sociale vaardigheden en weerbaarheid. Het heeft mijn expertstatus verhoogd en inhoudelijk gezien ontzettend veel nieuwe informatie gebracht en daarbij ook direct inzetbare, praktische draaiboeken, werkboeken en presentaties. ”

Fijn landelijk netwerkMarielle Hage

Wat Mariëlle ook waardeert, is het landelijke steunpunt waarbij zij nu is aangesloten. “Hoewel je als Sta Sterk Trainer zelfstandig aan het werk kunt, sta je er niet alleen voor”, zegt zij. “We hebben een geweldig netwerk waar we onze kennis, ervaringen en vragen delen. Zo hoef je het niet alleen te doen.”

Met de mooie bagage van de opleiding in haar rugzak, werkt Mariëlle nu op scholen, voor een lokale jeugd-GGZ instelling én in haar eigen praktijk. “De bagage van de opleiding neem ik overal mee naartoe. Dat is het fijne: de Sta Sterk-methodiek is gedegen en volledig. Het is een compleet pakket om uit te kunnen putten en behelst zowel het psychosociale - als de fysieke- en emotionele componenten.”

Pareltjes

De succesverhalen vanuit haar praktijk maken op Mariëlle keer op keer indruk. “Het raakt mij als ik van een leerkracht hoor dat de rust in de klas eindelijk is teruggekeerd na een mooie interventie, of wanneer een tiener me vertelt dat ze de overstap naar de middelbare school met meer zelfvertrouwen tegemoet ziet.”, zegt zij. “Kleine aanpassingen kunnen soms al voor een grote verandering zorgen.”

De methodiek richt zich niet alleen op de kinderen, maar ook op de ouders of de verzorgers. “Ook daarin zijn prachtige succesverhalen te delen”, vervolgt Mariëlle. “Zo kon ik laatst handvatten bieden aan ouders die niet gelijk stonden in hun visie betreft de opvoeding. Toen hun zoon thuis vertelde gepest te worden, adviseerde vader om van zich af te slaan. Moeder was het daar niet mee eens. In een mooie sessie heb ik de ouders handenvol opties kunnen bieden om zo’n situatie op een handigere manier op te lossen. Zo konden zij hun kind beter ondersteunen bij het oefenen van de vaardigheden die hij in de Sta Sterk training leerde. Het is geweldig als je daar de juiste bagage voor hebt. We noemen ons niet voor niets “verschilmakers”. Zo is het ook echt.”

Wil jij ook specialiseren in interventies bij sociale veiligheid en weerbaarheid?

Bij Kenniscentrum Omgaan met Pesten bieden wij opleidingen voor dé professional die het verschil wil maken in sociale veiligheid. Je kunt zelfstandig of binnen je organisatie aan de slag als Sta Sterk trainer of je kunt binnen jouw onderwijsorganisatie je specialiseren als anti-pestcoördinator. Ook komen wij met plezier naar jouw organisatie toe om een incompany scholing te verzorgen. 
Kortom, er is voor jou ook een mogelijkheid bij om #verschilmaker te zijn!

hulp inschakelen van een sta sterk trainer

De professionele trainers van Kenniscentrum Omgaan met Pesten zijn werkzaam vanuit hun eigen praktijk, school of organisatie. Tijdens hun intensieve opleiding hebben zij geleerd te werken met de Sta Sterk methodiek. Scholen, buitenschoolse opvang, (sport)verenigingen en andere organisaties waar kinderen en jongeren samenkomen, kunnen terecht voor deskundigheidsbevordering van professionals en vrijwilligers, ondersteuning bij de verdere ontwikkeling van het sociaal veiligheidsbeleid en het vergroten van kennis en vaardigheden voor ouders en andere opvoeders. 
Ook geven trainers Sta Sterk workshops en Feel Fine Online workshops en de antipestprogramma’s ‘Sta Sterk op School’ en ‘Omgaan met Elkaar’ aan groepen en binnen het basis- en voortgezet onderwijs. Ouders kunnen hun kind aanmelden voor een Sta Sterk training en de brugklastraining Stevige Stap.