500ste Sta Sterk diploma uitgereikt bij YosoY in Heiloo

Afgelopen woensdag 12 april was het een bijzondere middag. Dat is het altijd als er weer Sta Sterk deelnemers hun Sta Sterk diploma in ontvangst mogen nemen. Deze woensdag was voor trainer Helen Wildeboer van YosoY Training Coaching & Advies te Heiloo extra speciaal. Zij reikte na 13 jaren Sta Sterk trainingen verzorgen in Heiloo voor de 500ste keer het Sta Sterk diploma uit.

Onder toeziend oog van ouders, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s en leerkrachten lieten de deelnemers in rollenspellen zien hoe sterk ze nu voor zichzelf kunnen opkomen in verschillende lastige situaties. Natuurlijk mocht daarbij het laten zien van de sterke houding niet ontbreken en ook het publiek werd uitgedaagd om te kijken of ze zelf ook sterk konden staan.

Hierna werd elke deelnemer persoonlijk toegesproken bij de uitreiking van zijn of haar diploma.
Alle deelnemers hebben mooie stappen gezet in het vergroten van hun weerbaarheid en zelfvertrouwen. Dat is niet alleen de trainer en haar stagiaire opgevallen. Ook leerkrachten en ouders zijn deze mooie stappen niet ontgaan. Hierbij een greep uit de opmerkingen:

Onze zoon speelt veel meer samen, is zekerder in eigen keuzes en komt beter voor zichzelf op;
Op school zien we een veel vrolijker kind, in de klas heeft mijn leerling nu ook veel meer contact met klasgenoten dan voor de training;
Onze zoon is rustiger en minder onzeker;
Onze dochter zet zich niet meer vast in emoties en durft makkelijker haar fouten toe te geven in plaats van hierover te liegen;
Onze dochter is zich nu veel meer bewust van het effect van haar eigen houding en gedrag en dat van anderen in rectie hierop. Ze heeft merkbaar een breder repertoire om te reageren in voor haar lastige situaties;
In haar werkhouding merken we dat onze leerling meer zelfvertrouwen heeft, minder gauw opgeeft/boos wordt als het even niet lukt. En wanneer het er wel even is, herpakt ze zich vlotter. Ook is zij trotser op haar eigen werk. Ook zien we dat de conflicten in haar werkgroepje er nog wel zijn, maar minder diep gaan dan voorheen.

Na de diploma-uitreiking kregen de deelnemers nog de Sterk sleutelhanger als anker uitgereikt en vanwege het 500ste diploma ook nog bloembollen van een oranje bloem. Nu snel planten betekent deze zomer mooie oranje bloemen die de deelnemers zullen herinneren aan alles wat ze hebben geleerd. Waarom oranje? Vraag dat maar aan een van de 500 oud deelnemers van de afgelopen jaren.

Na het gezellig samen zijn onder het genot van een hapje en een drankje werd de training afgesloten. Trainer Helen Wildeboer en stagiaire Eva Lebesque zijn trots op hun deelnemers en zijn blij dat er weer 10 kinderen beter in hun vel zitten en de toekomst met meer zelfvertrouwen en weerbaarheid tegemoet kunnen.

Ook interesse in Sta Sterk training voor uw zoon, dochter of leerling in Heiloo? Op 10 mei starten de laatste groepen van dit schooljaar. Er zijn nog enkele plekken vrij.   

Kijk in onze agenda voor trainingen van andere trainers of kijk in het overzicht van trainers om contact met een trainer in je omgeving op te nemen.