Open dag opleiding Sta Sterk trainer en workshop Sta Sterk methodiek

Datum: 07-09-2024
Locatie: Vinkeveen

Tijdens deze open dag en workshop ontdek je de kracht van de Sta Sterk methodiek en hoe je die kunt vertalen naar diverse diensten en doelgroepen waar jij mee werkt.

______________________________

Het verschil maken is nodig

Uit informatie van het NJI blijkt dat 4% van de leerlingen in groep 6, 7 en 8 in het schooljaar 2020-2021 zegt zelf te pesten. Daarbij geeft 11% van de leerlingen in deze groep aan soms tot vaak gepest te zijn. Hiervan wordt 57% persoonlijk gepest: mondeling en fysiek.

In 2021 blijkt 3,8% van de jongeren tussen de 15 en 18 jaar gepest te zijn. Hiervan zegt 35,9% van de slachtoffers uitsluitend online gepest te zijn. In de opleiding leer je hoe je kinderen en jongeren individueel en in groepsverband kunt begeleiden. 

Wat leer je tijdens de workshop

We gaan aan de slag met mindset, lichaamstaal, assertiviteit en weerbare vaardigheden. Je krijgt inzicht in onze visie op het Omgaan met Pesten, de trainingsprogramma's gebaseerd op de Sta Sterk methodiek en de manier waarop een interventie specialist, zoals de Sta Sterk trainer bij sociale veiligheid en weerbaarheid het verschil kan maken. 

Tijdens de oriëntatie workshop komen diverse werkvormen en oefeningen aan bod, waardoor je de kracht van de Sta Sterk methodiek zelf kunt ervaren en ontdekken of deze manier van werken past bij jou en jouw doelgroep.

De workshop sluiten we af met een Q&A waarin jij al je extra vragen kunt stellen. Uiteraard is er dan ook ruimte om vragen te stellen over onze opleiding tot Sta Sterk trainer.  We kijken tijdens deze open dag ook 'om het hoekje' in de opleiding. Je krijgt de kans om de 'sfeer te proeven' en met trainers in opleiding in gesprek te gaan. Zij hebben bijvoorbeeld het voornemen om een eigen praktijk te starten, een goedlopende praktijk en gaan het aanbod uitbreiden of zijn werkzaam zijn in het regulier en speciaal basis- en voortgezet onderwijs. Ze kunnen je als geen ander bevlogen vertellen na de eerste maanden opleiding en het werken met de methodiek wat deze brengt voor kinderen en jongeren. 

Wil je alvast meer lezen over de opleiding? Vraag hieronder dan de opleidingsbrochure aan:

   Vraag hier de opleidingsgids aan >  

 

Voor wie is de workshop

Deze open dag en workshop is voor alle pedagogisch & onderwijs professionals die meer willen weten over de opleiding tot Sta Sterk training en willen ontdekken hoe zij het verschil kunnen maken voor kinderen, jongeren, ouders en andere betrokkenen.

Zelfstandigen met een eigen praktijk, jeugdhulpverleners, professionals werkzaam in het onderwijs of in de kinderopvang op BSO-locaties en anti-pestcoördinatoren zijn na de open dag gestart met de opleiding tot Sta Sterk trainer.

Inhoud van de workshop

Tijdens de open dag en workshop:

  • Leer je meer over de Sta Sterk methodiek
  • Ervaar je met welke unieke lesmaterialen Sta Sterk trainers werken
  • Vertellen we welke visie Kenniscentrum Omgaan met Pesten heeft op het voorkomen en aanpakken van pesten
  • Kom je te weten hoe de opleidingsdagen en studiebelasting eruit zien en hoe je de opleiding afrond
  • Verken je wat jouw licentie trainer Omgaan met Pesten biedt en hoe je het trainerschap in de praktijk inzet
  • Kun je tijdens Q&A al jouw vragen stellen aan de docenten en huidige cursisten en trainers in opleiding

Wil je alvast meer lezen over de opleiding? Vraag hieronder dan de opleidingsbrochure aan:

   Vraag hier de opleidingsgids aan >  

 

Docent

De open dag en workshop worden verzorgd door Mirelle Valentijn en Mariëlle Hage. Allebei hebben ze ruime ervaring in het werken met de Sta Sterk methodiek met kinderen, jongeren en ouders. Dit doen zij vanuit hun eigen praktijk, in het onderwijs, de kinderopvang en de sportvereniging. Deze ervaring uit de praktijk zetten zij vol enthousiasme in tijdens de opleiding.

Wat deelnemers zeggen

Er zijn al diverse deelnemers geweest die na het volgen van de open dag en workshop zich hebben aangemeld voor de opleiding:

Review Sta Sterk methodiek workshop
Review docenten workshop
Review werkvormen workshop

Schrijf je hier in voor de open dag en workshop >    

Datum & tijd

Zaterdag 7 september 13.30 - 16.00

Locatie

Herenweg 63
3645 DG Vinkeveen 

Investering

Je krijgt korting op de oriëntatie workshop, omdat we deze organiseren op onze open dag.
De oriëntatie workshop is nu te volgen voor € 27,00 in plaats van € 97,00.
Je ontvangt na afloop via de email een follow up en hand-out.

   Direct aanmelden >