Ouderbijlage Week tegen Pesten 23 t/m 27 september

Datum: 23-09-2024
Locatie: Overal inzetbaar

Met onze gratis ouderbijlage ‘Kletsen aan de keukentafel’ en ‘Babbels op de bank’ helpen we ouders/verzorgers op weg om thuis met hun kind in gesprek te gaan over het thema van de Week tegen Pesten: ‘Denk FF na! Als het om geklets gaat’.


Denk ff na! als het om geklets gaat

‘Denk FF na! Als het om geklets gaat’. Dat is dit jaar het thema van de Week tegen Pesten, die elk jaar georganiseerd wordt door Stichting School en Veiligheid. Naast het lespakket, heeft het Kenniscentrun Omgaan met pestend dit jaar voor het eerst een ouderbijlage ontwikkeld om ouders te stimuleren met hun kind te praten over het onderwerp 'kletsen'.

Betrekken van ouders

Uit onderzoek blijkt dat het helpt wanneer professionals, vrijwilligers en ouders/verzorgers op één lijn zitten als het over pesten gaat. Samen sta je Sterk en geef je een duidelijk signaal af dat je pesten niet goedkeurt.

Kinderen en jongeren praten eerder met hun ouders/verzorgers over pesten. Zij zijn een belangrijke informatiebron voor de professionals of vrijwilligers van de organisatie. Door elkaar op tijd te informeren kan pesten worden voorkomen of vroegtijdig gesignaleerd en aangepakt worden.

Vraag hier direct het lespakket aan >

De ouderbijlage 

Het thema ‘Denk FF na! Als het om geklets gaat’ leent zich uitstekend om ouders/verzorgers met hun kind(eren) of jongere(n) thuis aan de keukentafel of op de bank in gesprek te laten gaan over de Week tegen Pesten en het thema.

Om ouders/verzorgers daarbij op weg te helpen hebben we dit jaar een ouderbijlage ontwikkeld. Deze staat vol tips en tools om spelenderwijs in gesprek te gaan met jouw kind.

Voor de kinderen is de ouderbijlage ‘kletsen aan de keukentafel’ en voor jongeren ‘babbels op de bank’.

Inhoud

In de ouderbijlage staan diverse tips, tools en werkvormen waarmee ouders spelenderwijs met hun kind in gesprek kunnen gaan over het thema van de Week tegen Pesten.

Vraag hier direct het lespakket aan > 

Datum & tijd

23 t/m 27 september 2024

Locatie

De ouderbijlage lespakket kan overal ingezet worden.

Investering

De ouderbijlage kun je gratis aanvragen.

Aanvragen

Je kunt hier de ouderbijlage aanvragen. Daarnaast vind je hier meer informatie over de Week tegen Pesten en het thema. (Let op, je vraagt de ouderbijlage aan via het blauwe kader met de titel ‘Denk FF na! Als het om geklets gaat’)