Lespakket Week tegen Pesten: 23 t/m 27 september

Datum: 23-09-2024
Locatie: Overal inzetbaar

Ons gratis lespakket 'Denk FF na! Als het om geklets gaat' voor de Week tegen Pesten, kun je inzetten om met jouw groep te werken aan positieve groepsvorming.


Denk ff na! als het om geklets gaat

‘Denk FF na! Als het om geklets gaat’. Dat is dit jaar het thema van de Week tegen Pesten, die elk jaar georganiseerd wordt door Stichting School en Veiligheid. We zoomen in op het onderwerp ‘kletsen’: wat is het eigenlijk en hoe groot is de impact ervan? Het Kenniscentrum Omgaan met Pesten sluit aan bij het thema met een lespakket.

Ben je benieuwd hoe je voorbereid de Week tegen Pesten start? Lees hier onze 10 tips!

Het lespakket

In het lespakket vind je allerlei tips, tools en werkvormen om met kinderen en/of jongeren te werken aan een fijne en veilige groep. Door hiermee aan de slag te gaan, leren kinderen en jongeren op een speelse manier nadenken over de vormen en de effecten van ‘kletsen’ en kunnen zo een bewuste keuze maken als ze in aanraking komen met roddelen.

Met het lespakket:

 • Kun je direct aan de slag!
 • Heb je weinig voorbereiding nodig.
 • Zit de achtergrondinformatie én alle werkvormen in één pakket.
 • Draag je bij aan goed zijn voor elkaar in de groep.
 • En nog veel meer…

Vraag hier direct het lespakket aan >

voor wie

Het lespakket is in te zetten in het onderwijs, de BSO en kinderopvang, (sport) verenigingen en andere omgevingen waar kinderen en jongeren samen komen worden, zoals het jeugd- en jongerenwerk.

Inhoud

In ons lespakket delen we achtergrondinformatie over groepsdynamica, de Gouden Weken en onze visie op het thema 'Kletsen'. De diverse werkvormen waarmee je aan de slag kunt, zijn onderverdeeld in verschillende categorieën:

 • Kennismaken
 • Leren over geklets
 • Spelenderwijs in gesprek
 • Drama
 • Samenwerken
 • Creatief aan de slag

Bij elke categorie hebben we bijpassende werkvormen gekozen, zoals: vraag maar raak, kracht van woorden, stellingenstrijd en Ik Denk Me Sterk.

Extra activiteiten rondom de Week tegen Pesten

Rondom de Week tegen Pesten verzorgen onze Sta Sterk trainers met plezier bij jou in de groep een verdiepingsworkshop of gastles voor de kinderen en jongeren. Ook een themabijeenkomst voor ouders of een workshop, training of studiedag voor professionals en/of vrijwilligers behoort tot de mogelijkheden.

Kijk voor meer informatie over de trainingen, themabijeenkomsten en/of workshops op onze aanbodpagina of neem contact op met een trainer in jouw omgeving voor meer informatie.

Vraag hier direct het lespakket aan > 

Datum & tijd

23 t/m 27 september 2024

Locatie

Het lespakket kan overal ingezet worden

Investering

Het lespakket kun je gratis aanvragen.

Aanvragen

Je kunt hier het lespakket aanvragen en meer informatie vinden over de Week tegen Pesten, het thema en de inhoud van het lespakket.