Start weekend opleiding Sta Sterk trainer najaar 2024 vrijdag & zaterdag

Datum: 04-10-2024
Locatie: Vinkeveen

Start weekendopleiding Sta Sterk trainer najaar 2024
(vrijdag - zaterdag)

In deze opleiding word je opgeleid tot gediplomeerd Sta Sterk trainer. Hiermee kun je zowel preventief als curatief kinderen en jongeren begeleiden die last hebben van onzekerheid, sociale faalangst en pesten. 

______________________________

Het verschil maken is nodig

Uit informatie van het NJI blijkt dat 4% van de leerlingen in groep 6, 7 en 8 in het schooljaar 2020-2021 zegt zelf te pesten. Daarbij geeft 11% van de leerlingen in deze groep aan soms tot vaak gepest te zijn. Hiervan wordt 57% persoonlijk gepest: mondeling en fysiek.

In 2021 blijkt 3,8% van de jongeren tussen de 15 en 18 jaar gepest te zijn. Hiervan zegt 35,9% van de slachtoffers uitsluitend online gepest te zijn. In de opleiding leer je hoe je kinderen en jongeren individueel en in groepsverband kunt begeleiden. 

Wat kun je na de opleiding

Na de opleiding kun jij een volwaardige Sta Sterk training van 10 lessen en 2 ouderavonden geven. Je kunt kinderen van 8 tot 12 jaar en jongeren begeleiding geven met een op maat gemaakte training. Hierbij kun je ingaan op diverse hulpvragen en situaties. Verder weet je hoe je de betrokkenen om het kind of de jongere heen kunt ondersteunen, zoals ouders en professionals. De Sta Sterk training kun je zowel preventief als curatief inzetten. Ook bied je preventieve Sta Sterk workshops aan de Feel Fine Online workshop voor 8 - 15 jaar zodat je kinderen & jongeren ook weerbaar kunt maken in de digitale wereld.

Voor wie

Deze opleiding is voor alle pedagogisch professionals die meer willen betekenen voor kinderen en ouders op het gebied van weerbaarheid en pesten. 

Zelfstandigen met een eigen praktijk, jeugdhulpverleners, professionals werkzaam in het onderwijs of in de kinderopvang op BSO-locaties en anti-pestcoördinatoren gingen jou voor.

Inhoud

In de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De 5 aandachtsgebieden: assertiviteit, lichaamstaal, emotiegerichte coping, sociale informatieverwerking en sociale vaardigheden.
  • Sub-assertief, assertief en agressief gedrag
  • Sta Sterk punten en vaardigheden
  • Verdieping in theorie en achtergronden van pesten, weerbaarheid, gedachten en groepsdynamiek. 
  • Hoe worden kinderen en jongeren weerbaar in de digitale wereld.
  • Werken en op maat maken van de Sta Sterk training en het totaalpakket.
  • Ervaringsgericht leren met een stage

   Lees hier meer over de opleiding   

Docenten

De docenten van de opleiding tot Sta Sterk trainer zijn Mirelle Valentijn en Mariëlle Hage. Ze hebben alle drie ruime ervaring in het werken met de Sta Sterk methodiek vanuit hun eigen praktijk en geven al ruim 20 jaar les aan volwassenen. Deze ervaringen zetten zij vol enthousiasme in tijdens de opleiding.

In-company

Wij kunnen ons reguliere opleidingsaanbod ook intern binnen de organisatie organiseren en een op maat gemaakte scholing verzorgen. Deze opleiding is ook in-company te volgen.

Wat cursisten zeggen

We hebben al diverse Sta Sterk trainers mogen opleiden. Dit zeggen zij over de opleiding:

Kernwaarden Kenniscentrum Omgaan met Pesten
Kernwaarden Kenniscentrum Omgaan met Pesten
Kernwaarden Kenniscentrum Omgaan met Pesten

Lees hier meer over de opleiding >    

Datum & tijd

Opleidingsdagen: 4 & 5 oktober, 6 & 7 december 2024 en 7 februari 2025

Toetsdag: 8 maart 2025

BONUS Feel Fine Online specialisatie & diploma-uitreiking: vrijdag 11 april 2025

Locatie

Herenweg 63
3645 DG Vinkeveen

Investering

Opleiding Sta Sterk trainer € 2295,- 
(organisatie-tarief: € 2795,-)

Certificering

De opleiding sluit je af met een diploma.

   Direct inschrijven >