Online Workshop - Werken met de Toolkit 'Ik denk me Sterk' in de Week tegen Pesten voor pedagogisch en onderwijs professionals

Datum: 17-09-2024
Locatie: ONLINE

Online Workshop - Werken met de Toolkit 'Ik denk me Sterk'

In deze online avond workshop leer je werken met de Toolkit ‘Ik denk me Sterk’. Je leert de functie van de 100 spelkaarten kennen en diverse werkvormen om deze in te zetten, terwijl je werkt met gedachten, gevoelens en gedrag.

______________________________

Het verschil maken is nodig

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het van belang is aandacht te besteden aan preventie bij pesten, aangezien pesten nog steeds een groot probleem vormt. 1 op de 10 kinderen wordt gepest en 3,8% van de 15 tot 18 jarigen is slachtoffer van pestgedrag (CBS). Hoe langer pesten aanhoudt, hoe groter de gevolgen zijn. In deze workshop ontdek je hoe jij met de Toolkit kunt bijdragen aan de ontwikkeling van sociale veiligheid en weerbaarheid met behulp van gedachtekracht.

Daarnaast zien we dat zowel kinderen in het basisonderwijs als jongeren in het voortgezet onderwijs regelmatig stress en druk ervaren. Van de kinderen op de basisschool heeft 7% stress door school of huiswerk en bijna één op de drie jongeren van 12 t/m 16 jaar heeft last van prestatiedruk. Hoe hoger de leeftijd, hoe hoger men de druk door schoolwerk ervaart.(Cijfers afkomstig van Unicef)

Gedachtekracht kan ingezet worden om positieve gedachten te creëren en daarmee meer grip te krijgen op piekergedachten. De Toolkit is een krachtige tool om hierbij te gebruiken.

Datum & tijd

Dinsdag 17 september
19.00 - 22.00

Locatie

Online

Investering

Je krijgt korting op je deelname in verband met de Week tegen Pesten van 23 t/m 27 september.
Daarom is de online workshop nu te volgen voor €47,00 in plaats van €97,00. 

Benodigdheden

Je hebt de Toolkit ‘ik denk me Sterk’ nodig tijdens de online workshop. Als je die nog niet in je bezit hebt, kun je hem hieronder bestellen voor  €39,95 inclusief BTW.

   Bestel hier de toolkit >   

Wat kun je na de online workshop

Na de online workshop kun je met jouw doelgroep de kracht van gedachten ontdekken, zodat ze zelf een positieve invloed kunnen uitoefenen op lastige situaties op school, daarbuiten in de vrije tijd en in het omgaan met leeftijdsgenoten en volwassenen.

Na afloop ontvang je een hand-out en werkbladen om in te zetten met jouw doelgroep.


Hier kun je nog meer ontdekken over de Toolkit!

Voor wie

Deze online workshop is bedoeld voor pedagogisch professionals die werken in coaching, training, therapie of onderwijs met kinderen en/of jongeren.

Leerkrachten, docenten, leerlingbegeleiders, kinder- en jongerencoaches, jeugd- en gezinsbegeleiders, orthopedagogen, psychologen, trainers, (school)maatschappelijk werkers, gingen jou voor.

de toolkit

De Toolkit bestaat uit 100 spelkaarten in verschillende categorieën:

 • 65 Associatie & helpende gedachten kaarten
 • 10 Helpende gedachte starters kaarten
 • 20 Uitlokkaarten
 • 5 Stapstenen 5 G’s (gebeurtenis – gedachten – gevoelens – gedrag – gevolg)
 • Los verkrijgbaar: Gedachtekracht meter

   Schrijf je hier in voor de online workshop >   

Inhoud

In de online workshop komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • De Toolkit
 • Verschillende werkvormen om in te zetten
 • Ervaren van werkvormen 
 • Ondersteunende tools en werkbladen
 • Achterliggende theorie
 • Positieve en bevestigende communicatie
 • Kinderen uitnodigen om hun denken, voelen en doen te delen
 • Onderlinge uitwisseling

Wat cursisten zeggen

Kernwaarden Kenniscentrum Omgaan met Pesten
Kernwaarden Kenniscentrum Omgaan met Pesten
Kernwaarden Kenniscentrum Omgaan met Pesten

Docent

De online workshop wordt verzorgd door de auteur van de Toolkit: Mirelle Valentijn. Met enthousiasme brengt zij haar kennis aan jou over.

Incompany

Wij kunnen ons reguliere opleidingsaanbod ook intern binnen de organisatie organiseren en een op maat gemaakte scholing verzorgen. Deze workshop is ook 
in-company te volgen, zowel online als fysiek.

Inkijkje in de online workshop:

Kernwaarden Kenniscentrum Omgaan met Pesten
Kernwaarden Kenniscentrum Omgaan met Pesten
Kernwaarden Kenniscentrum Omgaan met Pesten

Schrijf je hier in voor de online workshop >    

THema

Bij elke online workshop met de Toolkit, wordt aandacht besteed aan een specifiek thema. Deze online bijeenkomst staat de aankomende Week tegen Pesten van 23 t/m 27 september centraal en de campagne: 

Denk FF na!
Als het om geklets gaat

Als vaste samenwerkingspartner van Stichting School & Veiligheid mochten wij meedenken over de campagne van dit jaar. De sterke slogan die de stichting heeft gekozen stimuleert kinderen en jongeren om tijd te nemen om een bewuste keuze te maken als het om geklets gaat. Daarbij staat oog hebben voor de gevoelens van de ander centraal.

In plaats van meteen mee te praten of iets verder te vertellen kun je er ook voor kiezen om voor een ander op te komen of te melden. Daarmee voorkom je dat je iemand verdriet doet of beschadigd. Gedachtenvorming speelt hierbij een essentiële rol. Met de Toolkit 'Ik denk me Sterk' kun je kinderen en jongeren vaardiger maken in dit denkproces en uitnodigen helpende gedachten te kiezen om een bewuste keuze te durven maken.

Iedereen kan het verschil maken voor een ander en bijdragen aan een positieve sfeer in de groep. Wij gunnen ieder kind en jongeren een plek in de groep en ruimte om zichzelf te kunnen zijn. Het begeleiden van kinderen en jongeren bij denken, voelen en doen rondom 'geklets' kan daar een positieve invloed op uitoefenen.