Online Workshop - Werken met de Toolkit 'Ik denk me Sterk' in de Bronzen Weken mei voor pedagogisch en onderwijs professionals

Datum: 22-05-2024
Locatie: ONLINE

Workshop             : woensdag 22 mei
Tijdstip                  : 19.00 - 22.00
Locatie                  : Online


De periode na de meivakantie vraagt extra aandacht. Ook na de meivakantie (zeker als er sprake is van een meivakantie van twee weken achter elkaar) is het belangrijk om actief aan de slag te gaan met de dynamiek in de groep. Het proces van groepsvorming mag voortdurend worden ondersteund en geëvalueerd. Benut deze laatste periode van het schooljaar en seizoen om begeleiding te bieden bij hulpvragen van kinderen of jongeren die bijvoorbeeld minder weerbaar zijn en of gepest worden. De zomervakantie komt al snel in beeld. In de afrondingsfase van dit schooljaar en seizoen is de Toolkit 'Ik denk me Sterk' een krachtige tool om hierbij in te zetten.


In de afgelopen jaren hebben wij met ons landelijk trainersteam op diverse manieren ondervonden dat ook onder kinderen en jongeren de verdeeldheid is toegenomen. In de verschillende omgevingen waar zij samenkomen hebben we samengewerkt met professionals, vrijwilligers en ouders om het ‘tegen in plaats van met elkaar gedrag’ tussen kinderen en jongeren te doorbreken en het ‘wij-gevoel’ te herstellen of vergroten. 
Kinderen en jongeren maken allen deel uit van de ‘minimaatschappij’, bijvoorbeeld als leerlingen van dezelfde school
of teamgenoten bij de sportvereniging.

Samen met jou willen we bijdragen aan de gouden, zilveren en bronzen weken en een positieve invloed uitoefenen op het omgaan met elkaar.
Bijdragen kan en door (nog meer) manieren te ontdekken om met de Toolkit het verschil te maken.

Wil jij dat ook? Dan is deze workshop echt iets voor jou. 


Deze workshop is bedoeld voor pedagogisch professionals die werken in coaching, training, therapie of onderwijs met kinderen en of jongeren. Je leert de functie van de 100 spelkaarten kennen en diverse werkvormen om deze in te zetten, terwijl je werkt met gedachten, gevoelens en gedrag.

Het spel bestaat uit 100 spelkaarten in verschillende categorieën:

  • 65 Associatie & helpende gedachten kaarten
  • 10 Helpende gedachte starters kaarten
  • 20 Uitlokkaarten
  • 5 Stapstenen 5 G’s (gebeurtenis – gedachten – gevoelens – gedrag – gevolg)
  • Los verkrijgbaar: Gedachtekracht meter

Je leert de functie van de 100 spelkaarten kennen en diverse werkvormen om deze in te zetten, terwijl je werkt met gedachten, gevoelens en gedrag.

Toolkit Ik denk me Sterk uitbreiding 100 kaarten 4e druk _ Kenniscentrum Omgaan met Pesten

We werken met positieve en bevestigende communicatie, waardoor kinderen zich gezien en gehoord voelen en meer uitgenodigd hun denken, voelen en doen met anderen te delen. De workshop is interactief en ervaringsgericht. Er is aandacht voor de achterliggende theorie en er wordt veel aan onderlinge uitwisseling wordt gedaan. Een groot deel van de spelvormen mag je als professional ook zelf ervaren. Er is alle ruimte voor je vragen.

Na de workshop kun je met jouw doelgroep de kracht van gedachten ontdekken, zodat ze zelf een positieve invloed kunnen uitoefenen op lastige situaties op school, daarbuiten in de vrije tijd en in het omgaan met leeftijdsgenoten en volwassenen.

 Toolkit Ik denk me Sterk_gedachtekracht_RET_5 g's

Na afloop ontvang je een hand-out en werkbladen om in te zetten met jouw doelgroep en de Toolkit ‘Ik denk me Sterk’ als je deze nog niet in je bezit hebt.

 doe mee in mei

Je krijgt korting op je deelname i.v.m. de Bronzen Weken in mei. Wij moedigen jou op deze manier aan om deze weken met de Toolkit aan de slag te gaan. In deze periode kun je individueel en in groepsverband met je doelgroep werken aan een positieve mindset en bijdragen aan een sociaal veilige groep. De workshop is vrijgesteld van BTW en wordt gegeven in samenwerking met Semmie Sprekend Spel & Training

Deelnemen aan de online workshop op woensdag 22 mei van 19.00 - 22.00

Je betaald € 47,00 i.p.v. € 97,00 voor de online workshop. 

Nodig:

Heb je de Toolkit ‘Ik denk me Sterk’ nog niet in je bezit? Dan kun je deze hier alvast bestellen.
De Toolkit heb je nodig tijdens de workshop. De kosten voor de Toolkit ‘Ik denk me Sterk’ bedragen € 39,95 inclusief BTW.

  Aanmelden workshop

 

De workshop wordt gegeven door de auteur van de Toolkit 'Ik denk me Sterk' Mirelle Valentijn.

 Mirelle Valentijn Toolkit Ik denk me Sterk Online workshop klein bestand