Specialisatie Sta Sterk trainer - jongeren (13-18 jaar)

Datum: 13-05-2023
Locatie: Vinkeveen

De specialisatie Sta Sterk trainer - jongeren (13-18 jaar) is alleen te volgen na afronding van de basisopleiding.

Datum: 13-05-2023
Tijdstip: 09.30-12.00 uur
Locatie: Kenniscentrum Omgaan met Pesten in de bibliotheek, De Broedplaats, Herenweg 63A, Vinkeveen

Wat kun je na deze specialisatie?

De trainer is na het afsluiten van de specialisatie en het behalen van het certificaat in staat om:

▪ De Sta Sterk training uit te voeren in groepsverband met kinderen 13 - 18 jaar inclusief: intakegesprekken, informatiebijeenkomsten voor supporters (ouders en andere betrokkenen), voorbereiden / uitvoeren / afronden van de bijeenkomsten en evaluatie van de training.

▪ De individuele training Sta Sterk uit te voeren met kinderen 13 – 18 jaar jaar inclusief: intakegesprek, informatiebijeenkomsten voor supporters (ouders en andere betrokkenen), voorbereiden / uitvoeren / afronden van de bijeenkomsten en evaluatie van de training.

▪ Sta Sterk workshops en thema lessen verzorgen voor kinderen 13 – 18 jaar inclusief: voorgesprek, werken met een grotere groep, samenwerken met de organisatie en aanwezige pedagogisch professional, evaluatie van de workshop.

ONDERWERPEN programma

Naast een workshop van 1 dagdeel wordt deze specialisatie ook aangevuld met een online programma. De volgende onderwerpen komen aan bod:
- Trainen met het jongeren - Intakegesprekken voeren met het jongeren - Inzicht in aanpassingen les 1 t/m 10 sta sterk training - Train de trainer – ervaringsgericht leren - Aandacht voor ondersteuning bij opvoeding binnen informatiebijeenkomsten voor supporters (ouders en andere betrokkenen) - De jongere binnen de sta sterk training - Het puberbrein - Lesopzetten werken met het jongeren in de sta sterk training


Studiebelasting

1 workshop (2,5 uur), verdiepingsopdrachten & online programma (o.a. webinars)

 

Kosten bedragen € 300,-