Online workshop: Ontdek hoe je weerbaarheid versterkt met sociale informatieverwerking

Datum: 11-11-2021
Locatie: ONLINE

Op verzoek van kindercoaches, leerkrachten, anti-pestcoördinatoren in heel Nederland en zelfs over de grens gaan we deze online workshop nog een keer geven. Bij aanmelding vòòr 4 november betaal je slechts € 47,-

 

Veel verminderd weerbare kinderen blijken niet goed (meer) in staat om een situatie adequaat te beoordelen. Zij interpreteren een situatie soms onnodig vijandig. In deze workshop ontdek je hoe je kinderen kunt leren deze informatie beter te interpreteren. We staan stil bij manieren om kinderen het verschil tussen plagen, pesten en ruzie zelf te laten ontdekken. Daardoor kunnen zij een beter onderscheid maken tussen positieve en negatieve bedoelingen. Dat heeft een positief effect. Minder weerbare kinderen en pestslachtoffers interpreteren gedragingen van een ander dan minder snel als vijandig en hebben daarmee de mogelijkheid om passender te reageren.

3 manieren van reageren en welke het beste werkt

Wat is dan passend reageren? Vraag je je af. Ook daarmee gaan we aan de slag tijdens deze workshop. We gaan aan de slag met 3 mogelijke manieren van reageren en ontdekken het effect van de reactie op het gedrag van de ander. Worstel jij wel eens met één van deze vragen?

  • Hoe kan ik kinderen zelf laten nadenken over het verschil tussen plagen, pesten en ruzie en voorkomen dat ik dat weer uitleg en verwacht dat ze het dan begrijpen?
  • Ik zie dat een kind niet handig reageert. Hoe kan ik hem of haar helpen?

Tijdens de workshop ontdek je een antwoord op deze vragen en meer.

Voor wie is deze workshop?

  • Zelfstandigen met een eigen praktijk (trainers, kindercoaches, therapeuten)
  • Onderwijsprofessionals
  • Professionals in de jeugdhulpverlening

Wanneer
Donderdag 11 november van 19.30 – 21.30 Online

Kosten?

De kosten voor deze interessante workshop bedragen € 57,-. Bij aanmelding vòòr 4 november betaal je slechts € 47,-

img7


De drie belangrijkste redenen om de workshop te volgen

Je krijgt:
1. inzicht in assertiviteit en sociale informatieverwerking als versterkers van weerbaarheid
2. een krachtige metafoor om te werken aan assertief gedrag
3. oefeningen die je direct met kinderen kunt gaan doen

Wanneer je deze workshop gevolgd hebt en je besluit ook verschilmaker bij Omgaan met Pesten te worden, doen we je aan het einde van de workshop nog een speciaal aanbod!

Doe jij ook mee? Meld je dan nu aan via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch: 06-47115252